După investirea lui Rushi Sunak, presa indiană e în extaz

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Presa indiană este în extaz, după ce Rishi Sunak a ajuns premierul Marii Britanii. La fel s-a întâmplat și cu o parte a presei românești, după urcarea pe tron al lui Charles, devenit Carol al III-lea. Noul rege britanic a spus într-un film că “iubește România.” Noul premier britanic are bunici proveniți din India, fostă colonie britanică.

„Un hindus este noul premier al Marii Britanii,” scrie cel mai mare cotidian englez din India, Times of India. În articolul de deschidere al ediției tipărite se menționează cuvântul hindus de cinci ori, conform BBC. “Domnul Sunak a primit cel mai bun job din Marea Britanie, în ciuda faptului că era hindus”, spunea articolul din “India Today”.

Alții folosesc referințe coloniale: „Sunak: Ex-India Company se pregătește să conducă Marea Britanie”, a scris The Telegraph, făcând aluzie la firma care recruta forță de muncă, în care noul prim ministru era acționar.  Dainik Bhaskar, un ziar în limba hindi, a difuzat titlul: „Un alt cadou Diwali pentru națiune, Rishi, de origine indiană, va conduce albii”.

Mândria indienilor: unul de-al lor are cel mai bun job din Marea Britanie

În ochii multor indieni, noul loc de muncă al domnului Sunak are o încărcătură simbolică: „ei cred că noul prim-ministru va fi bun pentru India.”

Rishi Sunak s-a născut la Spitalul General Southampton pe 12 mai 1980, din părinți emigrați din Africa. Tatăl, Yashvir Sunak, s-a născut în Kenya, în timp ce mama, Usha, s-a născut în Tanganyika. Bunicii lui Rishi Sunak s-au născut în regiunea Punjab din India și au emigrat din Africa de Est în Marea Britanie, la începutul anilor ‘60.

citește și: Liberalii se opun reglementării pieței energiei

Mama sa, Usha, a fost managerul Weston Pharmacy din Southampton, în timp ce tatăl său, Yashvir, era medic generalist.

Originea familiei lui Rishi și studiile sale

Familia lui Rishi Sunak locuia în Richmond Gardens din Portswood, dar s-a mutat într-o casă cu șase dormitoare în Spindlewood Close, Bassett, după nașterea fratelui lui Rishi, Sanjay, și a surorii Raakhi.

Sunak a urmat cursurile școlii pregătitoare din Southampton Oakmount până în 1989. Apoi a urmat școala Stroud din Romsey.

Rishi a devenit intern la Winchester College din Hampshire, unde taxele pentru 2022-2023 erau pipărate. Azi sunt de 45.936 lire sterline pe an.

A urmat apoi Universitatea Oxford și a studiat filozofie, politică și economie. A făcut un master în administrarea afacerilor la Universitatea Stanford din SUA.

Cât de bogat e Rishi Sunak?

La începutul acestui an, Sunak a fost inclus pe lista bogaților britanici, de către “Sunday Times.” Potrivit The Guardian, e cel mai bogat politician.

Valoarea netă a averii sale și a soției este de 730 de milioane de lire sterline, bani proveniți din tehnologie și fonduri speculative. Tatăl soției sale este un miliardar indian, care a făcut bani din noile tehnologii. Este considerat un om extrem de riguros și de punctual.

The Guardian mai susține că Sunak deține și un portofoliu de patru proprietăți răspândite în întreaga lume, evaluate la peste 15 milioane de lire sterline.

Cât costă un parc fotovoltaic? Cum să te încălzești cu energie solară?

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
PNL nu este interesat de portofoliul apărării. Cine va fi nominalizat?
În condițiile în care PSD ar dori să renunțe la postul de ministru al apărării, ...