Gheorghe Falcă: procesul de aderare al României la spațiul Schengen trebuie finalizat anul acesta

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

România a obținut, grație presiunilor exercitate de europarlamentarii PNL, un vot semnificativ în Parlamentul European, ieri, pentru aderarea la spațiul Schengen: 547 voturi pentru, 49 împotrivă și 43 abțineri. Forul european recomandă astfel Comisiei Europene să înceapă procedurile privind libera circulație a românilor, fără restricții.
Europarlamentarul liberal George Falcă a spus: “votul de azi de la Strasbourg confirmă încă o dată, o realitate pe care toată lumea o cunoaște de ani de zile: România a făcut tot ce ține de ea pentru a respecta și aplica acordul Schengen, iar specialiștii români de la frontierele țării sunt mereu apreciați de Comisia Europeană, pentru contribuția la securizarea granițelor UE. În plus, avizul experților Schengen care au fost în România săptămâna trecută au reconfirmat că țara noastră este pregătită din punct de vedere tehnic să adere la Schengen. Spațiul Schengen apare ca o necesitate, o expresie a încrederii în valorile europene, dar mai ales un plus de securitate pentru cetățenii europeni. Pentru toți cetățenii europeni. De aceea, eu cred cu tărie că în acest an, mai mult ca niciodată, procesul de aderare al României la spațiul Schengen trebuie, în sfârșit, finalizat”.

Nu există, însă, un consens în Consiliul European

Cât despre incapacitatea unui consens în Consiliu, Falcă transmite că „acest fapt nu face decât să pună sub semnul întrebării aplicarea uniformă a prevederilor tratatelor UE și credibilitatea UE, fapt care erodează încontinuu sprijinul public pentru politicile comune ale UE, scoțând în evidență tratamentul inegal al statelor membre și al cetățenilor lor pot transmite linii artificiale de divizare în cadrul Uniunii”.

citește și: Salonul Internațional Popa’S a reunit online mari experți ai artei vizuale

„Acquis-ului Schengen, reprezintă una dintre principalele realizări ale Uniunii. Funcționarea și extinderea spațiului Schengen nu ar trebui să fie afectată în mod negativ de deficiențele din alte politici ale UE”, concluzionează FALCĂ.

„Partidul Popular European, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, susține aderarea României la Spațiul Schengen! La ultimul congres al PPE, din 1 iunie, a fost votată o rezoluție care include susținerea popularilor europeni pentru integrarea României, a Bulgariei și a Croației în spațiul de liberă circulație. Mențiunea susținerii PPE pentru țara noastră a fost introdusă la propunerea delegației PNL. Președintele PPE Manfred Weber i-a îndemnat pe europarlamentarii din grupul popular să voteze în favoarea intrării României în Spațiul Schengen, la votul de marți, 18 octombrie, din Parlamentul European. Dacă legislativul continental aprobă, ultimul examen decisiv va fi votul din luna decembrie, din cadrul Consiliul European pe Justiție și Afaceri Interne”, arată un mesaj pe Facebook al PNL.

Cât costă un parc fotovoltaic? Cum să te încălzești cu energie solară?

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Rareș Bogdan, Ciucă, PPE
Vot istoric obținut de PNL în Parlamentul European
Europarlamentarii PNL au reușit să obțină un vot istoric în Parlamentul European. Ei au început ...