Expoziție Brâncuși, în timpul evenimentului ”Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

”Titlul de Capitală Europeană a Culturii obținut de Timișoara se poate transforma în motor economic și turistic dacă știm cum să aducem cultura aproape de oameni, dacă reușim să o îmbinăm cu tehnologia și dacă ne deschidem să trăim cu bucurie evenimentele de excepție pregătite pentru 2023” – afirmă Alin Nica, președintele CJ Timiș, pe pagina sa de facebook.

A mai anunțat că plenul Consiliului Județean Timiș și-a făcut partea sa de treabă și a aprobat portofoliul de proiecte asumat de administrația județeană pentru Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

Video: Dominic Fritz, huiduit la concertul lui Phoenix

Expoziție Brauner, Paul Negru și FILIT

Vor exista acțiuni inedite, cum ar fi expoziția Brâncuși, expoziția Brauner sau expoziția Paul Neagu, alături de festivaluri deja consacrate care vor aduce în fața publicului ediții speciale, dedicate titlului european. Dintre acestea din urmă, menționez Festivalul Medieval, Festivalul Etniilor, Festivalul de animație și teatru pentru tineret, Festivalul Internațional de Literatură, Festivalul JAZZx, Festivalul Flight și Festivalul CODRU.

FILIT-ul, organizat an de an în Timișoara, nu a mai fost aprobat în planul de proiecte al Primăriei Timișoara, fiind preluat de CJ Timiș.

Vor fi de asemenea evenimente culturale create de la zero precum Festivalul Luminilor cu care vom marca, de Revelion, trecerea în anul Timișoarei – Capitală Europeană a Culturii. În aceeași categorie intră Festivalul Excelenței Teatrale, Concertul extraordinar de la Peștera Românești și seria de concerte Bega.Clasic.

Consiliul Județean s-a angajat să susțină concertele acustice, fie ele la Castelul Huniade sau pe scena muzicii alternative, la Muzicon, iar arta își va face simțită prezența prin proiecte precum Parallels sau Retracing Bartók.

Consiliul Județean este partener principal în cadrul implementării TM2023, iar aportul nostru, ca instituție va fi unul axat pe dezvoltarea unei moșteniri culturale pe termen lung care să se remarce prin excelență artistică și dimensiune europeană.

Între CJ Timiș și Primăria Timișoara nu există punți de comunicare privind evenimentul de anul viitor Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ucraina a pierdut zăcăminte în valoare 12,4 trilioane de dolari, afirmă un institut de la Kiev
După aproape șase luni de lupte în Ucraina, Rusia și-a extins controlul asupra unora dintre ...