resedinta Pahlavi

Excelența Sa Andrei Moraru se mută în palatul de 46 de camere al Principesei Pahlavi

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Marele ambasador român Andrei Moraru s-a mutat într-o reședință mai mare. Clădirea are 46 de camere, 8 dormitoare, 8 băi și piscină, amplasat pe o proprietate de peste 2000 de metri pătrați* pe celebrul Embassy Row, cu o istorie spectaculoasă. Chiria plătită de statul român ar fi de 21.000 de dolari pe lună, conform anchetei Press Hub, o publicație a ziarelor regionale, susținută de Freedom House.

Noua reședință a ambasadorului Andrei Muraru, de la 3003 Massachusetts Ave NW, Washington DC, a fost construită în 1934 și are 46 de camere. În anii 1960 și 1970 a fost locuința reprezentantului diplomatic al Iranului în Statele Unite.

Ardeshir Zahedi, căsătorit cu una dintre fiicele șahului Iranului, a fost ambasador în SUA în două mandate: între 1960-1962 și 1973-1979. Shahnaz Pahlavi era una dintre fiicele șahului Iranului. Era cunoscut în epocă pentru petrecerile grandioase pe care le dădea la Washington, în clădirea Ambasadei, la care au participat vedete de la Hollywood, printre care Elisabeth Taylor sau Barbara Streisend, potrivit National Public Radio.

Shahnaz Pahlavi a fost primul copil al șahului Iranului, Mohammad Reza Pahlavi, și al primei sale soții, Prințesa Fawzia a Egiptului.

Iranul era un stat bogat și o putere în Orientul Mijlociu, iar faptul că Zahedi era membru al familiei șahului i-a permis că cheltuie câți bani dorea. De altfel, ambasadorul a supravegheat personal construcția Ambasadei iraniene, aflată lângă reședința sa diplomatică, astăzi închiriată de România. Clădirea are un salon grandios, cu tavan înalt, decorat cu un mozaic complicat, informează autorii anchetei Sidonia Bogdan și Răzvan Chiruță.

PressHUB a cerut Ministerului de Externe să explice care au fost motivele pentru care ambasadorul României în SUA și-a schimbat reședința.

MAE, fosta clădire era prea deteriorată

„Fosta reședință (situată la adresa 2500 30th Street Washington DC, 20008) a fost închiriată în anul 1994 de la Departamentul de Stat al SUA. În cei 28 de ani în care imobilul a fost utilizat ca reședință oficială a ambasadorilor României în SUA, proprietarul/administratorul nu a realizat lucrări de reparații și reamenajare a interiorului imobilului (cu excepția unor intervenții de urgență urmare a unor evenimente neprevăzute precum inundații), inclusiv a curții. Astfel, clădirea necesita o reabilitare amplă care să cuprindă reparații capitale, renovare și igienizare”, se arată într-un răspuns al MAE.

Vechea reședință: 13.150 de dolari pe lună. Noua reședință: 21.000 de dolari

Chiria pentru fosta reședintă a fost de 13.150 USD/lună, a precizat Ministerul de Externe. Reședința actuală este închiriată de la Departamentul de Stat al SUA și costă cu aproape 8.000 de dolari pe lună mai mult.

MAE afirmă că diferența ar veni din faptul că prețul vechii reședințe a fost mai mic din cauza stării tehnice. În schimb, Ministerul de Externe transmite că a negociat la sânge noua chirie. Nu s-a comunicat cât costă întreținerea Palatului locuit odată de Principesa Pahlavi.

Piscina de la noua reședință a ambasadorului SUA la Washington este de asemenea impresionantă.

Funcționarii MAE susțin că prețul chiriei a fost initial mult mai mare, dar după lungi negocieri, s-a convenit la 21.000 de dolari/lună.

Sediul oficial al Ambasadei României în SUA, unde se desfășoară activitățile curente ale instituției, altele decât cele de protocol, este la altă adresă decât reședința ambasadorului, respectiv la 1607 23rd Street, NW Washington, D.C. 20008.

Cei mai mari consumatori de streaming din SUA sunt cei în jur de 50 de ani, afirmă ultimul studiu Nielsen

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un lider socialist austriac vrea naționalizarea OMV
„Acționarii, afară din OMV!” Tot mai multe voci vorbesc în Austria despre șeicii petrolului de ...