Soluția Teodorovici: 5,5 lei carburanții la pompă

Marius Ghilezan POLITIC ACTUALITATE Principal

Prețul motorinei la pompe se apropie de 10 lei. Un nivel psihologic greu de acceptat pentru populație și un dezastru pentru companiile românești.

Fostul ministru de finanțe, în trei guvernări PSD, Eugen Teodorovici, oferă coaliției de guvernare o soluție pentru scăderea prețului la carburanți. Potrivit fostului ministru, Guvernul ar trebui să plafoneze prețuri pe o perioadă de 6-12 luni, să scadă TVA la carburanți în acest interval și eventual să scadă și acciza. Teodorovici susține că în perioada de aplicare a măsurilor s-ar putea ajunge la un preț de 5,5 lei/litru la carburanți.

„În atenția coaliției de guvernare,

Aveți mai jos, SOLUȚIA PENTRU SCĂDEREA PREȚULUI LA CARBURANȚI, nu trebuie decât să o citiți și să o aplicați! Lăsați controalele la benzinării, că nu vor avea efectul pe care românii și firmele din România îl așteaptă!

ETAPE de parcurs:

  1. Data de referință a prețului combustibililor la pompă – 1 ianuarie 2022. Se poate lua în considerare media aritmetică a primilor 3 sau 5 comercianți de combustibil la nivel național. Analiza va avea în vedere și prețul barilului de petrol în perioada 01.11.2021 și până în prezent;
  2. Stabilirea mediilor aritmetice ca preț de referință pentru benzină și motorină;
  3. Plafonarea (prin ordonanță de urgență), pentru o perioadă de 6 sau 12 luni, a prețului la pompă pentru benzină și motorină, la nivelul prețului de referință;
  4. Prin același act normativ, Guvernul poate decide aplicarea unei cote diferențiate de TVA, prin scăderea de la 19% la 5%, pentru benzină și motorină, pe o perioadă de 6 sau 12 luni (ATENȚIE! Reducerea TVA se va aplica DOAR în perioada plafonării prețului combustibilului, astfel încât efectul reducerii TVA să fie resimțit de consumatori);
  5. Prin același act normativ, Guvernul poate decide scăderea accizei la benzină și motorină (până la nivelul minim admis de Comisia Europeană), pentru aceeași perioadă de plafonare a prețului benzinei și a motorinei la pompă.

CONCLUZIE:

Prin aplicarea mecanismului propus, se poate ajunge la un preț la pompă pentru carburanți, de aproximativ 5,5 lei/litru pentru o perioadă de 6 sau 12 luni. În situația în care apar fluctuații ale prețului barilului de petrol, în perioada plafonării, prețul plafonat va fi ajustat în consecință”, scrie Teodorovici pe Facebook.

Caruselul politic din Republica Moldova: ascensiunea Maiei Sandu și decăderea lui Vladimir Plahotniuc

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Securismul, perdea de fum. Se pregătește pușcăria digitală
Ieșirea domnului Eduard Hellvig, actualul director al SRI, în spațiul public, vorbind despre securism, a ...