Ucraina a capitulat la Mariupol. Rusia ia în posesie Marea Azov

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Presa mondială recunoaște că Ucraina a pierdut războiul în zona Mării de Azov, odată cu renunțarea la lupte. Practic, Ucraina a capitulat la Mariupol.

Armata rusă afirmă că oțelăria Azovstal din Mariupol a fost „total eliberată”, ultimii apărători ucraineni predându-se.

“Rusia a câștigat controlul efectiv asupra Mariupolului, asigurând un pod terestru crucial pentru Rusia, care leagă Lugansk și Donetsk de Crimeea de Marea Neagră” – anunță Washington Post.

Prizonierii vor fi judecați de Tribunalul Militar de la Moscova

1.908 combatanţi ucraineni s-au predat trupelor ruse începând de luni, printre care şi răniţi, potrivit ultimului bilanţ anunţat vineri de Ministerul rus al Apărării.

Comandantul Regimentului Azov, locotenent-colonelul Denis Prokopenko, a postat un videoclip pe rețelele de socializare în care afirmă că guvernul de la Kiev a dat ordinul de a înceta lupta pentru apărarea Mariupolului, potrivit BBC.

citește și: Viktor Orbán: adoptarea de către UE a pachetului de sancțiuni împotriva Rusiei ar fi un eșec istoric

„Ziua 86 a apărării Mariupolului. Conducerea militară superioară a dat ordinul de a salva viața și sănătatea militarilor din garnizoană și de a înceta apărarea orașului. În ciuda luptelor grele, a luptei de apărare în timp ce eram încercuiți și a lipsei de aprovizionare, am continuat să reiterăm cele trei condiții cele mai importante pentru noi. Și anume, civilii, răniții și cei care au fost uciși în luptă. Am reușit să evacuăm civilii, răniții au primit tratamentul medical necesar și am reușit să îi evacuăm pentru a fi schimbați și returnați în teritoriile controlate de Ucraina. În ceea ce privește acei eroi căzuți la datorie, procesul este în curs de desfășurare. Și sper că, în viitorul apropiat, rudele și întreaga Ucraină îi vor putea înmormânta cu onoare. Glorie Ucrainei”, se arată în mesajul locotenent-colonelului Denis Prokopenko.

Tensiuni între Zelenski și comandanții Regimentului Azov?

Cu câteva zile înainte Zelenski a decis destituirea șefului Forțelor de Apărare Teritorială ale Forțelor Armate ale Ucrainei, o știre cheie „trecută cu vederea” de presa mainstream. Concomitent ezitările din ce în ce mai mari ale lui Zelenski l-au pus în conflict cu o parte a opiniei publice ucrainiene, scrie Andrei Bădin pe Flux24.ro

Ultimul grup de apărători ai regimentului Azov, un grup format din 531 de persoane, a cedat, potrivit ministerului rus al apărării, relatează agenția de presă RIA.

„Teritoriul uzinei metalurgice Azovstal din Mariupol, unde un grup de militanți ucraineni ai formațiunii naziste Azov a fost blocat din 21 aprilie a acestui an, a fost complet eliberat”, a spus generalul-maior Igor Konașenkov.

Ministerul a spus că din 16 mai, 2.439 de „neonaziști din Azov și trupe ucrainene” prinși în oțelărie „și-au depus armele și s-au predat”.

„Ultimul grup de 531 de militanți s-a predat astăzi.” Adică, ieri.

Ahmetov a anunțat nervos că vinde ruina uzinei Azovastal.

Zelenski a admis capitularea

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că luptătorilor Azovstal li s-a dat un semnal clar să iasă și să-și salveze viețile, în urma pretențiilor armatei ruse că s-au predat.

„Astăzi, băieții au primit un semnal clar de la comandamentul militar că pot să iasă și să-și salveze viețile”, a declarat Volodimir Zelenski pentru un canal TV ucrainean.

“În plan militar capitularea Azovstal înseamnă îndeplinirea parțială de către Putin a scopului războiului din Ucraina: legarea Donetsk și Lugansk de Crimeea, cucerirea a 80% din litoralul ucrainean de la Marea Neagră, capturarea Insulei Șerpilor și „mutarea” Mării Azov în interiorul Rusiei. Evident și Putin are multe probleme de organizare, pierderi mari, dar în acest moment are câteva obiective îndeplinite….” – mai scrie Andrei Bădin.

Un mister mai rămâne din catacombele Azovstal: dacă au existat sau mai există combatanți străini acolo, unii vorbind chiar de generali NATO, se întreabă publicistul.

Regimentul Azov s-a remarcat încă de la prima invadare a Crimeei ca luptători purtând însemne naziste. Prizonierii vor fi judecați de către Tribunalul de la Moscova pentru crime de război.

Rusia nu acceptă să facă schimburi de prizonieri. Deutche Welle vorbește despre capitulare și trădarea eroilor de la Azovastal.

Două curente de gândire în Germania: Pacifism și intervenție. Herta Müller pledează pentru sprijin militar acordat Ucrainei

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Henry Kissinger recomandă Ucrainei să dea Rusiei teritoriile înapoi
Prezent la Davos, fostul secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, a spus tranșant că ...