Viktor Orbán: adoptarea de către UE a pachetului de sancțiuni împotriva Rusiei ar fi un eșec istoric

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL

Noul pachet de sancţiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei, inclusiv un embargo asupra importurilor de ţiţei, ar face mai mult rău Ungariei decât Rusiei, a declarat premierul Viktor Orbán,  potrivit site-ului de ştiri index.hu, citat de Reuters.

Printr-o scrisoare adresată președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Orban a avertizat-o că cel mai recent pachet de sancțiuni al UE riscă să submineze unitatea blocului, iar aprobarea sa ar fi un eșec istoric.

Șeful biroului de presă al lui Orban nu a răspuns imediat la întrebările trimise prin e-mail pentru comentarii, susțin jurnaliștii de la Reuters.

Cel mai dur pachet de sancțiuni

Executivul Uniunii Europene a propus miercuri cel mai dur pachet de sancțiuni de până acum împotriva Moscovei pentru războiul provocat în Ucraina, dar mai multe țări europene sunt îngrijorate de impactul întreruperii importurilor de petrol din Rusia.

citește și: Două curente de gândire în Germania: Pacifism și intervenție. Herta Müller pledează pentru sprijin militar acordat Ucrainei

O serie de țări dependente de gazul rusesc susțin că nu vor avea suficient timp să se adapteze noilor condiții. Ungaria și Slovacia au anunțat că vor primi gaz rusesesc până la sfârșitul anului 2023.

Orban mai susține în depeșa către Ursula van der Leyen că sancțiunile vor crește prețurile la combustibili și că nu există bani pentru o nouă infrastructură energetică.

Premierul Ungariei a reușit anul trecut să încheie un contract preferențial cu Gazprom, cumpărând gazul la prețul din 1994, când s-a semnat primul contract.

Papa Francisc a declarat recent, într-un interviu, că a aflat de la Viktor Orbán că războiul din Ucraina se va încheia pe 9 mai 2022.

 

Cât costă un parc fotovoltaic? Cum să te încălzești cu energie solară?

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ucraina a capitulat la Mariupol. Rusia ia în posesie Marea Azov
Presa mondială recunoaște că Ucraina a pierdut războiul în zona Mării de Azov, odată cu ...