Cum au dat timișorenii florile pe buruieni

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE POLITIC

În urmă cu patru ani, am făcut o serie de fotografii într-un parc superb al Timișoarei. Parcul Justiției, lângă Primărie.

Au trecut anii, așa cum cresc buruienile în holda ne-ngrijită.

Administrația Robu, cea care a pus la punct, până la ultimul bulb de tulipan, o splendoare a acelor vremi, s-a dus. A venit una mai haștagistă. Ajunsă cu surlele și trâmbițele “noi nu suntem ca ei” la conducerea urbei, acum își dă examenul de capacitate.

„Fără hoție, ajungem departe”- șlagărul uciderii florilor

Imberbii au votat schimbarea. Schimbarea florilor cu buruieni. Buruienile adevărate, de lângă primărie, sunt mai mari decât cele politice.  “Iubirea și durerea noastră. Drama și speranța celor care iubim acest oraș, parte din ființa noastră. Vederi din Timișoara?, la un pas de Primăria Timișoara, forma în care domnește dezastrul contrapus ”orașului florilor”. Dezastrul are mai multe nume, mai multe etichete, ”branduri”, dacă vreți, uitând limba română, că-i mai bună ”rom-engleza”. Dezastrul este ”Poză cu buruieni năpădite de lalele”. Dacă nu place asta, îl putem schimba cu altul, similar, ”Vedere cu buruieni alese, de prin capitala culturală” sau ”Sărmane lalele, unde v-ați rătăcit?”, scrie Lia Lucia Epure în Ziua de vest.

Ea mai povestește cum a apărut în oraș “un ins, Lucian Mândruță, cu o șapcă caraghioasă,” ca să arate lumii că el nu găsește gunoaie. Ulterior, timișorenii i-au îndreptat vederea șue.

citește și: Două judecătoare au scos SRI-ul din „cofrajele de ouă cu dublu gălbenuș”

“Chemat la ”recensământul curățeniei” de la noi, acest recenzor a venit exact după o zi de la ”marea curățenie”, despre care s-a lăudat tare domnul Dominic Fritz, mai ales că s-a făcut cu deținuții, ceea ce nu este rău, dar este tardiv. Murdăria uscată de pe lângă borduri, sursa de poluare și de îmbolnăviri pulmonare, ca și tonele de depozite din gropile nedepistate, sursa revoltelor unei administrații neputincioase, au fost invizibile unui Lucian Mândruță, așa zisul ”inspector de teren” prin Timișoara. Ce manipulare, de tehnici odioase, tip comunistoid!,” mai scrie publicistul bănățean.

Cât costă un parc fotovoltaic? Cum să te încălzești cu energie solară?

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ursula decide până și ermetica noilor caserole
Am prostul obicei de a intra în dialog cu vânzătoarele de la supermarketuri. Au mereu ...