Şpuţăr în Germania, bun de primar în România

Marius Ghilezan OPINIE

A purtat servieta unor ştabi germani. Un fel de şpuţăr, în argou. Acum vrea să fie primarul celui mai important burg bănăţean. Nu prea se ştie nimic din trecutul său. Nici când a lucrat în administraţie, nici când l-au trimis nemţii, gata învăţat, să fie de profesie primar.

Dativul limbii române şi participiul trecut sunt la ele acasă în gura neamţului. Asculţi şi te miri! Pronunţia, lexicul şi corectitudinea gramaticală a rânduirii vorbelor îl califică la stadiul  de excepţional de bine pregătit. Suspect de bine pregătit.

În ultimii ani i-a cărat servieta unui anumit preşedinte al Germaniei. Nu prea ştie lumea care sunt rădăcinile lui, pe cine reprezintă, cum de a devenit brusc userist. Dar el face fotograma schimbării, pentru că i se permite.

Citeşte şi: Bădulescu îl anunţă pe Negoiţă că păsările au început să ciripească

Cu ce sarcini a activat în Die Grünen, partidul pseudocomuniştilor germani?

Cine să mai aibă timp să înţeleagă ce-l mână pe fostul consilier a doi preşedinţi germani în lupta pentru primărie?

Dacă e să studiem proporţiile şi raportul româno-german în noua epocă hegemonială, în mintea noilor guvernatori de azi, un cărător de geantă poate fi bun de primar în colonia română.

Pe vremuri, Marele Imperiu, i-a dat arhitectului francez, cu nume azi de stradă, pe care bănăţenii îl consideră neamţ, bani pentru 1.100 de clădiri, pe care le vedem şi astăzi.

Germania de acum nu mai e Monarhia bicefală, ce a plătit construcţia unui burg imperial, la graniţa de est, pe cioturile unei paşale.  Are nevoie de forţă de muncă ieftină şi de terenuri chilipir pentru industria germană. Nu va mai da nimic pe degeaba. Doar va lua, ca la radio Erevan.

Citeşte şi: Biserica Ortodoxă încheie domnia ultimului autocrat din Balcani

Când ai de ales între un băştinaş şi un paraşutat, te gândeşti că nu tot ce zboară se mănâncă.

Pentru unii el are un nume. Pentru administraţie, încă DOAR un titlu de aspirant. Şi atunci, iniţiaţii i-au spus CIVILUL.

 

Loading...

6 Comments

 1. https://www.dominicprimar.ro/autoportret
  Poftiți și vă documentați domnule Marius Chile an. Cu presupusul ne putem da toți așa…

 2. https://www.dominicprimar.ro/autoportret
  Poftiți și vă documentați domnule Marius Ghilezan. Cu presupusul ne putem da toți așa…

  1. Cata pasiune si in politica asta….. imi fac si eu un site ieri , si imi voi face un autoportret de nu ati mai vazut….. 2 lei efectiv replica a lui Tot eu.

 3. Ce articol de toata jena! Chiar nu va e rusine sa scrieti asa ceva? O mizerie de nedescris!

 4. Articol excelent! Eu vreau o primăriță destoinică, în Timișoara. Și trag nădejdea ca dl. Ing. Adrian Orza să candideze ca independent pentru a fi, din nou, consilier local. O voce lucidă, avizată este SUPREM BENEFICĂ.

 5. Ma uit aici la toti tradatori si vanzatori de neam si tara cum sare in apararea unui securist german venit aici cu intentia clara de a distruge ce a mai ramas din romania . sunteti penibili domnilor de toata jena si cum mai spuneti ? sunteti de doi lei . Dominic Fritz este clar un securist german ce nu va e clar , un om normal la cap cu o cariera care a inceput cu caratul gentilor pe la presedentia germaniei nu venea primar intr-un oras de provincie din romania

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
DNA – „undeva în Palilula”
Filmul „Undeva la Palilula”, regizor Silviu Purcărete, producător Tudor Giurgiu,  finanțat prin concurs de Consiliul ...