Grupul Vlădescu, aproape de gongul final pentru şpaga de 20 MIL. de Euro, comision pentru calea ferată Bucureşti-Constanţa

Alina Maria Bogdan Uncategorized ACTUALITATE investigatii INVESTIGAȚII Principal

Un judecător din camera preliminară a Înaltei Curţi de Casaţie şi de Justiţie a respins toate excepțiile și cererile apărării și a stabilit că dosarul de mare corupţie pe numele lui Sebastian Vlădescu, cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea, Mihaela Mititelu şi a lui Cristian Alexandru Boureanu pot ajunge în Instanţa Supremă. Decizia poate fi contestată de către apărători în termen de trei zile.

Faţă de alte dosare, DNA a adunat probe solide pentru că martorul esenţial a dat din casă în afacerea de aproape 800 de milioane de euro, refacerea liniei ferate Bucureşti-Constanţa de către firma austriacă Swietelski.

Citeşte şi: Cafteală într-un club de fiţe / Fiica Andreei ESCA a auzit: „Aduceți săbiile din mașină!”

Reprezentantul unei firme austriece, implicate în acest dosar, a încheiat cu Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi a pus la dispoziţie probe.

Ce s-a întâmplat?

Decontările statului român către firma constructoare se realizau cu mari întârzieri. Pe timpul mandatului de ministru al transporturilor a Ancăi Boagiu, grupul Vlădescu a pretins şi primit iniţial un comision de 3,5% din banii plecaţi în conturile firmei.

Din grupul Vlădescu făceau parte fostul deputat Boureanu, directorul EximBank Ionuţ Costea, , fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor Constantin Dascălu.

Deşi martorul cheie susţine că a dat cash 2,2 milioane de euro în biroul lui Sebastian Vlădescu, iar beneficiarul a spus că o parte sunt şi pentru Anca Boagiu, ministrul transporturilor, aceasta nu apare printre inculpaţi.

Un km de cale ferată a costat 3,6 milioane de euro

Martorul menționează nu o cunoaște pe fosta titulară de la transporturi, Anca Boagiu, iar despre faptul că bani ar ajunge la aceasta ar fi spus Vlădescu în discuțiile cu el.

În 2009, când criza a adâncit lipsa de lichidităţi a statului, comisionul pentru grupul lui Vlădescu, potrivit surselor DNA, a crescut la 10%.

În total, în acest dosar ar fi vorba de o mită de 20 de milioane de euro, luată pentru modernizarea a două tronsoane de cale ferată între Bucureşti şi Constanţa, adică acea modernizare care a costat peste 820 de milioane de euro şi a durat şase ani pentru doar 225 de kilometri.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Se vinde maşina lui Gheorghe Dincă? Cineva vrea să şteargă urmele, afirmă jurnalistul Ovidiu Zara
Un jurnalist de investigaţie a descoperit că o autoritate a statului român vinde un Renault ...