BBC / De ce produsele „Made in Italy” au un asemenea succes?

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL Principal

Oamenii au purtat GENŢI de PIELE încă din perioada preistorică.

Soldaţii romani aveau rucsacuri asemănătoare celor de astăzi.

Inima comerţului mondial cu genţi artizanale rămâne ITALIA, notează BBC, într-un amplu reportaj.

De unde provine stilul SARTA?

Reporterii britanici evidenţiază bazele meșteșugului tradițional italian. Articolele de marochinărie sunt ţesute manual şi folosesc piele provenită din tăbăcăriile toscane, spun aceştia. Ziariştii au căutat explicaţii pentru stilul Sarta, o combinaţie reuşită între paie şi piele.

„Studio Sarta a luat naștere din nevoia dezvoltării produselor de design contemporan atât pentru persoană, cât și pentru casă – nu doar genți. Producătorii folosesc cunoştiinţele artizanilor noștri locali”, spune Giorgia, designer la unul dintre ateliere.

Ceea ce i-a entuziasmat pe reporteri este că în plină industrializare, în atelierele italiene – de la proiectare, la prototip, până la producție – totul se face manual.

În TĂBĂCĂRIA toscană, lucrătorii curăță pieile animalelor, apoi le pun într-un butoi gigant şi le înmoaie în coloranți pe bază de legume – un proces care poate dura de cinci ori mai mult decât vopsirea industrială, dar care elimină multe substanțe chimice și elemente toxice. „Pieile se usucă manual și se tamponează cu mâna, pentru a obține efectul îmbătrânirii, atât de căutat de clienţi”, spune Giorgia. „Tăbăcirea pieilor de animale” are originea în preistorie, iar Toscana continuă cu succes tehnica tradițională, fiind recunoscută pe scară largă.

”Când PIELEA tăbăcită ajunge la Studio Sarta, aceasta este tăiată și cusută împreună cu paiele din Viena, conform desenelor lui Giorgia. Acest amestec de măiestrie și stil contemporan este în acord cu nevoile clienţilor, mai scriu corespondenţii BBC.

Citeşte continuarea ––>

Istoria BRANDURILOR de lux începe cu PIELEA

În Italia, tradiția confecționării pielii are rădăcini atât de adânci încât chiar și marile case de modă se orientează spre genţi şi rucsacuri, în ciuda faptului că sunt cunoscute pentru produse diferite.

PRADA a început ca un MAGAZIN de articole de piele în Milano în 1913; Gucci, tot cu articole din piele, în Florența, în 1921; Ferragamo, cu o prăvălie de încălțăminte, tot din piele, în 1927, la Florența; Bottega Veneta, cu un magazin de articole din piele în 1966 în Vicenza.

Prin anii ’70, chiar și Roberto Cavalli, cunoscut astăzi pentru blugii săi sablați și pentru imprimeurile vibrante, sălbatice, și-a făcut un nume, inventând și patentând o procedură de imprimare pe PIELEA de animal.

ITALIA devine inima MODEI după cel de-al doilea război mondial 

„Te gândești la povestea genții de mână și îţi sare în faţă un model Gucci de acum 100 de ani”, întreabă Riccardo Braccialini, directorul executiv al târgului internațional de genți și articole din piele Mipel. „Avem o tradiție, dar,” adaugă el, „adevărata modă a venit după cel de-al doilea război mondial”.

Înainte de avântul italian, gențile erau fabricate în mai multe zone: în jurul Frankfurtului, Germania; Geneva, Elveţia; Paris, Franţa; și în unele ateliere din Anglia.

După război, pe măsură ce moda s-a industrializat, a fost necesară fabricarea de produse la scară largă. Și pentru a face acest lucru, toate componentele necesare – de la producători de țesături şi designeri, până la distribuitori – trebuiau să existe într-un singur loc. Şi iată că Italia a devenit acel loc.

Prin anii ’60, Italia beneficia de o economie în plină expansiune. Bunurile şi materiile prime erau mai ieftine decât cele fabricate în alte părți ale Europei, astfel încât italienii deveniseră „cea mai puternică forță de pe piața GENŢILOR din PIELE”, spune corespondentul european de modă al “New York Times”, Elizabeth Paton. Tradiția italiană a artizanatului se readaptează pieţei şi continuă să domine piaţa globală de astăzi.

citeşte mai departe ––>

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Jumătate dintre miniştrii GUVERNULUI ORBAN au studii de securitate
Peste jumătate dintre membrii Guvernului Orban au studii în domeniul securității și apărării naționale ori ...