Cine este MILIARDARUL CEH care a cumpărat PRO TV?

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal SOCIAL

Central European Media Enterprises Ltd. (CME), compania care deține în România televiziunea Pro TV, a anunțat că a încheiat un acord pentru a fi achiziționată de fondul de investiții PPF Group N.V., controlat de miliardarul ceh Petr Kellner, într-o tranzacție evaluată la aproximativ 2,1 miliarde de dolari, potrivit unei informaţii de presă.

Petr Kellner (55 de ani), căsătorit, cu 4 copii, este cel mai bogat om de afaceri din Cehia și unul dintre cei mai bogați oameni din Europa Centrală și de Est. Are o avere estimată de „Forbes USA” la 14,5 miliarde de dolari, fiind pe locul 73 în ultimul topul miliardarilor realizat de revista americană. PPF Group a fost fondat în 1991 de Petr Kellner, având sediul în Olanda.

Fondul de investiții PPF este prezent în România cu activități imobiliare, având clădirile Metropolis Centre și Crystal Tower din București, și în domeniul e-commerce, prin platforma Mall Group.

A dat actoria pentru „bani gheaţă”

În 1989, în calitate de proaspăt absolvent VŠE (Universitatea de Studii Economice din Praga), la 25 de ani, Petr Kellner a lucrat la Studiourile Barrandov în calitate de producător și chiar și-a încercat mâna de actor într-un rol mic, jucând în „Timpul servitorilor” (Čas sluhů).

Pentru că nu a prea avut succes în lumea filmului a trecut la business.

Compania sa PPF a dat lovitură după lovitură, la mijlocul anilor 1990,după ce a achiziționat 20% din compania de asigurări din Cehia Česká pojišťovna (ČP).

Unul dintre cele mai profitabile business-uri ale PPF a fost “Creditul acasă”, un fel de Provident românesc. Firma oferea împrumuturi și servicii financiare în special persoanelor cu venituri medii mai mici, care nu puteau obține banii necesari de la instituții mai mari.

A dezvoltat programul “Creditul casnic”. Firma sa operează în 10 țări, din Republica Cehă, Slovacia și Belarus, la est, până la Rusia, Kazahstan, China și este foarte activ în Vietnam, precum și în India și Indonezia.

De asemenea, a lansat operațiuni în Filipine în octombrie 2013.

Ajută tinerii din mediile defavorizate

Împreună cu soția sa, Renáta, Kellner conduce și organizația de caritate The Kellner Family Foundation, care este axată pe educație și oferă subvenții studenților din medii defavorizate.

A achiziționat o mare parte din lucrările regretatului fotograf ceh Josef Sudek și chiar și-a refăcut studioul original din Malá Strana, care s-a redeschis în 2000 ca galerie foto.

Citeşte şi: Marea Neagră ar putea elucida MISTERUL Potopului lui NOE

Reședința principală a lui Kellner este vila sa din minusculul oraș Podkozí, la vest de Praga, unde deține o proprietate enormă pe aproximativ 30 de hectare de teren. El are o altă casă în Vrané nad Vltavou, chiar la sud de centrul orașului Praga, și multe alte apartamente și conace din întreaga lume, inclusiv în Barbados și Alpi.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cozmin Guşă s-a reînscris în PSD
Analistul Cozmin Guşă a decis să-şi reia activitatea în partidul în care a fost secretar ...