”Așa numita luptă anticorupție încalcă drepturile omului,” scrie o tânără într-un mesaj trimis Ambasadei SUA
Ambasada SUA de la București organizează un concurs de discursuri: “Spune-ne ce înseamnă România fără corupție pentru tine,” concurs dedicate studenților de la Drept, Științe Politice, Relații Internaționale, Istorie, Studii Americane și disciplinele conexe.
„Cea mai periculoasă formă de corupție, care poate fi oprită, este abuzul de putere asupra actorilor politici, asupra cetățenilor care își folosesc dreptul la libertate de exprimare, asupra oamenilor obișnuiți care nu sunt de acord cu opiniile politice ale partidului de la „putere”. Acest lucru nu numai că distruge în mod flagrant ideea drepturilor omului, dar perpetuează corupția în sine. Faptul că discutăm despre Ziua Internațională a Corupției, în loc să sărbătorim Ziua Internațională a Drepturilor Omului, este dovada supremă ca nu ne mai interesează drepturile omului. Această așa-zisa luptă împotriva corupției îi afectează și pe cei mai onești oficiali care se tem că dacă vor semna diferite contracte, vor atrage oprobiul procurorilor și că vor ajunge pe lista lungă de personalități publice care urmează să fie investigate sau încarcerate. Așa-numitele rezultate ale „luptei împotriva corupției” atrag după sine chiar încălcările drepturilor omului. Puterea absolută corupe absolut”, reprezintă un fragment al discursului tinerei Iosefina Pascal, postat pe pagina sa de Facebook, pentru concursul de discursuri ”Sune-ne ce înseamnă România fără corupție pentru tine,”organizat de Ambasada SUA la București.
Scrieți, doar scrieți!
Studenții de la facultățile de profil sunt invitați să trimită un discurs scris la adresa infobuch@state.gov, nu mai târziu de 18 ianuarie, 2019. Discursul trebuie să fie scris în limba engleză și ar trebui să poată fi citit în aproximativ cinci minute. Discursul scris nu trebuie să conțină mai mult de 600 de cuvinte, potrivit site-ului Ambasadei SUA