Investiție românească de 100 de milioane de dolari în SUA

Valentin Borcea ECONOMIC INTERNATIONAL Principal

Undă verde pentru producătorul românesc de băuturi alcoolice Alexandrion Group, care dorește să deschidă o distilerie de 100 de milioane de dolari în statul american New York. Autoritățile locale din orașul Carmel, acolo unde urmează să fie ridicată fabrica, au avizat pozitiv proiectul de construcție (site plan approval) prezentat de firma românească, a informat GlobeSt.com, un site american specializat în imobiliare.

Noua distilerie americană a grupului Alexandrion urmează să fie la mai puțin de 100 de kilometri de orașul New York. Construcția va costa 40 de milioane de dolari iar fabrica va include un centru pentru turişti și camere pentru degustare.

AJUTOR FISCAL DIN PARTEA STATULUI NEW YORK

Distileria va produce whisky, bourbon, gin, brandy și vodcă special făcute pentru gusturile americanilor. De asemenea, produsele urmează să fie exportate în cincizeci de țări, potrivit comunicatului oficial al companiei. Proiectul urmează să aibă o valoare totală de 100 de milioane de dolari, iar prima investiţie a primit și un ajutor fiscal din partea statului New York deoarece va crea peste 100 de locuri de muncă.

„Investiția este dovada faptului că New York este o destinație favorită pentru cei care apreciază mâncarea și băuturile fine și ne așteptăm ca Alexandrion Group să aibă succes continuu în statul nostru” – a declarat guvernatorul Andrew Cuomo atunci când a anunțat investiția românească.

DIN SUA, EXPORTURI ÎN RESTUL LUMII

“Investițiile în economia locală reprezintă o mișcare strategică și ne va permite să fim prezenți în Statele Unite și să folosim această țară drept rampă de lansare pentru exporturi în restul lumii” – a spus președintele Alexandrion Nawaf Salameh.

Avizul pozitiv dat proiectului de construcție este doar primul pas. Alexandrion Group mai trebuie să obțină autorizațiile de construcție și să treacă de hățișul legilor americane. Compania a cerut deja ajutor de la autoritățile newyorkeze în acest sens. Firma românească estimează că distileria va fi gata în 2020.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cinci milioane de români trăiesc în străinătate
Cinci milioane de români au rezidența în afara granițelor României, potrivit informațiilor Ministerului Afacerilor Externe. ...