Două mașini românești, în topul celor mai bine vândute mașini la nivel mondial

Valentin Borcea ECONOMIC Principal

Dacia Sandero (vândută pe unele piețe și sub sigla Renault) și Ford Ecosport au intrat în topul mondial al celor mai bine vândute mașini în prima jumătate a anului 2018.

Sandero este pe locul 40, cu 201,558 de unități vândute iar Ecosport este pe locul 50, cu peste 166 de mii de exemplare vândute, potrivit firmei de consultanță JATO Dynamics, care a întocmit clasamentul.

Performanța obținută de micul hatchback franco-român este impresionantă având în vedere că mașina nu este vândută pe cele mai mari piețe din lume: China și Statele Unite. La diferență mică în fața Sandero (sub 1000 de unități vândute în plus) s-au clasat Toyota Hilux, Mazda 3 și Skoda Octavia, care sunt comercializate pe mult mai multe piețe, inclusiv în China.

Cele mai bine vândute vehicule din lume sunt pickup-urile din gama Ford F-Series, cu 534 de mii de modele comercializate. Pe locul doi vine Toyota Corolla (478.122), în timp ce VW Golf (431.836) s-a clasat pe locul 3.

China este cea mai mare piață auto din lume, cu 12,23 de milioane de automobile noi vândute acolo în prima jumătate a anului 2018. Pe locul doi este Europa – 9,77 milioane de vehicule și pe locul trei se regăsesc Statele Unite – 8,62 de milioane de vehicule.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
MAE: Identitatea națională și valorile europene sunt complementare
România își va propune inițiarea unui dialog pe valorile comune europene cu accent pe componenta ...